Det lönar sig att lägga detaljer på minnet

De flesta skulle nog påstå att de känner sina syskon ganska väl. Har man, som jag, vuxit upp med sin syster från det att man föddes (hon är äldre än mig) så vet man ganska väl vem hon är som person. Man vet vilket morgonhumör hon har (zombie-nivå ungefär), man vet på hur hon gröper ur smör ur smörförpackningen (som en djup krater) och man vet vilket som är hennes favoritgodis (smarties och geléhallon).

Men hur bra koll har man egentligen på de där små detaljerna, som till exempel vilket som är hennes favoritmärke när det gäller smycken? Jag känner min syster väldigt väl, och jag har också ett bra minne för detaljer. Jag lägger helt enkelt saker på minnet och det går helt automatiskt. Om jag hör henne sitta och prata om smycken med en väninna i telefon samtidigt som jag sitter en bit bort och spelar kort med hennes man Thomas så registrerar mitt undermedvetna vissa ord som jag sedan kan plocka fram ur minnet när jag behöver det. Som nu till exempel, då jag skulle köpa en födelsedagspresent åt min syster. Då visste jag att märket är Edblad, så jag köpte ett sådant armband till henne, och hon blev väldigt glad över att hon har en så fin bror som känner henne så väl.

Det blev lite mer i varukorgen också
chris-armyJag beställde armbandet från Blingit.se, och där fanns även en speciell kategori för män där jag faktiskt hittade något till mig själv också. Jag köper väldigt sällan smycken, och ännu mer sällan smycken till mig själv, så det var lite av en överraskning. Men en rolig sådan. Det blev ett armband till mig också och det är ett flätat armband i läder som man virar två varv runt handleden. Det är grönt i militärfärger (armbandet heter ”Chris army”) och det är riktigt snyggt. Bredden är 1,5 cm så det är ett ganska stort armband, med tanke på att det går två varv runt också. Passar mig perfekt, om jag får säga det själv. Jag brukar inte vara så bekväm med att bära smycken då jag tycker att de oftast bara är i vägen, men det här armbandet är skönt att ha på sig och jag är väldigt nöjd med mitt köp.

På tal om Blingit förresten så är den sajten faktiskt också något som mitt undermedvetna har lagt på minnet. Det var en kollega till mig som frågade en annan kollega var hon hade köpt sitt halsband, och då berättade hon att hon hade beställt det från sajten Blingit. Så när jag skulle beställa armbandet så kollade jag bland annat på Blingit.se och såg att de hade både bra priser och bra villkor (och dessutom ett armband till mig också). Så det lönar sig att lägga detaljer på minnet! Jag är väldigt glad att jag har ett så pass bra minne för detaljer för det kommer till användning i många olika situationer. Den här gången kunde jag glädja min syster med något som hon verkligen gillade, och samtidigt hittade jag något till mig själv också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *