Billig eller dyr dator?

Att det är dyrt med datorer är väl inte direkt en överraskning för oss människor. Vi vet om att vi behöver betala för oss för att vi ska kunna ha en dator som på ett bra sätt sörjer för våra behov, och det är allt fler där hemma idag som har ungdomar som tycker att det är väldigt roligt att spela på datorn. Spel på datorn är kanske det som kräver allra mest, vilket betyder att om ungdomarna i fråga ska få (eller om de kräver) en så bra dator som möjligt så kan det bli kostsamt i långa loppet, då dataspel idag görs med allt högre krav på burken som används.

En vanlig surfdator är inte något som behöver kosta speciellt mycket, men om man ser till hur vi använder våra datorer idag så behöver vi se över innehållet. Det är nämligen inte bara spel som kräver en hel del styrka från datorn för att fungera som det är tänkt, i takt med att streamingtjänsterna, så som Netflix, HBO Nordic och Viaplay, ökar så kommer också grafikkortet att ta stryk. Det krävs med andra ord att du har ett grafikkort att prata om för att du ska kunna spela upp video på ett bra sätt. Du behöver inte köpa det dyraste, men det är bra att ta ett som håller högre klass än normalt, för bästa upplevelse. Det finns inget som är mer störigt än att behöva starta om en film.

Så vad du väljer för dator beror mycket på hur du använder den, och med tanke på att du troligen mestadels surfar på din mobiltelefon eller surfplatta idag så kan det vara värt att lägga några extra kronor på att ha en kraftfull, stationär dator i ditt hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *