Bärbar teknik

ipadDet tekniska börjar mer och mer bli en fullständigt naturlig del av oss alla. Det har gått så långt att idag så är det mer än enbart en mobiltelefon som följer med oss i vardagen, det finns mängder av annan teknisk utrustning som gör att vi blir vandrande datorer. Bärbar teknik, eller wearables som det också kallas, kommer med stormsteg. Google var en av de första med det nya, när de introducerade sina glasögon, och efter det har det gått snabbt från andra håll där vi idag kan ha på oss aktivitetsarmband, smarta klockor, ringar med digitala funktioner, chip under huden och mycket, mycket mer. Att vi växer ihop med tekniken är med andra ord påfallande sant.

Nu blir det en del av modevärlden
Modevärlden har länge värjt sig för den här nya tekniken, som faktiskt har kommit att bli modedetaljer för många. De bärs på ett sätt som gör att det är närmast oundvikligt att också den bärbara tekniken måste matchas och anpassas till övrig stil. Det är därför glädjande att se att modevärlden förändras i samma riktning, där de omfamnar tekniken och vill kunna göra det bästa av den. Många designers är direkt fientligt inställda till utseendet på bärbar teknik, men steg tas nu för att det ska bli bättre och lättare att kombinera mode och bärbar teknik. Ni kan läsa mer om en framtida trend här.

Vad finns det för risker?
Det är vissa människor som gärna slår på den stora varningstrumman när det händer saker inom tekniken som omkullkastar mycket av det som de har varit vana med sedan tidigare. Och jag skulle väl vilja säga det att mycket av det är bara rädsla inför något nytt och ovant, med insikten om att de måste lära sig någonting nytt, när de tidigare har varit bekväma med hur det varit. Men samtidigt så kan det finnas visst fog för det de säger, för att vi går mot smartare maskiner och lättare övervakningsmetoder gör att vi förlorar något på resan, nämligen det privata och integritet. Men det är också något som är självvalt, man behöver inte använda sig av tekniken om man inte vill.

Oavsett vad dessa människor anser så är det här en snöboll som kommer att fortsätta rulla och bli allt större. Det kommer inte att gå att stoppa, och antingen väljer man att vara en del av utvecklingen, eller så skärmar man av sig från den så gott det går. Det är upp till var och en att bestämma, och det finns både fördelar och nackdelar oavsett vilken sida som du väljer att stå på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *