Annonsblockeringar

abpVart vi än går så kommer företag att försöka följa efter oss. Det handlar om annonsering och reklam, helt enkelt aktionerna som vill att vi köper de saker eller tjänster som erbjuds. Reklam har alltid varit vanligt i tv, radio och tidningar, och nu, sedan en tid tillbaka, så är det också väldigt vanligt på nätet. Annonserna på nätet blir allt fler och täcker större områden eftersom att vi spenderar mer av vår tid där. Dock är det så att människans känsla av reklamen inte förändras av den anledningen. Den upplevs fortfarande vara påträngande och irriterande. Därför gör vi, som vanligt, det vi kan för att undvika den.

Det som vi tidigare gjort när vi bytt kanal, bläddrat vidare eller stängt av ljudet går nu också att göra på nätet. Ni som använder det idag vet effekterna det har. Jag pratar om annonsblockeringar, alltså olika plugins och javascript i våra webbläsare som helt enkelt tar bort all annonsering som finns på sidorna ute på nätet. När det skapades var det en dröm för många, men det är fortfarande enbart en minoritet som använder det idag. I takt med att annonserna växer sig allt starkare så betyder det att fler kommer hitta dessa annonsblockerare, och det kommer bli en hård kamp på nätet där det är svårt att värja sig från sådant som hindrar förtjänst för företag.

Annonsblockerare är alltså en tendens som kommer av att annonserna flyttat in på nätet. Bara för att de finns på nätet så betyder inte det att vårt beteende kring reklam förändras, snarare hittar vi nya sätt att bli kvitt den. Det ska bli intressant att se hur långt det här kommer att gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *